REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní marináda s medem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Univerzální marináda na nakládání masa jak ke grilování, tak pro přípravu na pánvičce či elektrické pánvi.


Ingredience:
10 clhovězího vývaru
10 clsvětlého piva
5 cloleje
2 lžícepikantní chilli omáčky
2 lžícemedu
1 lžícesojové omáčky
1 lžícepepřového koření
1 lžícesteakového koření
1 lžícecukru krupice
1/2 lžícevegety
1 ksvětší stroužek česneku
1 lžícesolamylu

Postup:

1. Předem uvařený, vychladlý vývar (může být i kuřecí) nalijeme do větší misky
2. Postupně do něj přidáme všechny výše uvedené ingredience, nakonec vstříkneme přes lis rozdrcený česnek
3. Vše dobře promícháme
4. Marinádu necháme nejméně 1 hodinu odstát v ledničce, aby se nám všechny chutě dokonale spojily.

Aplikace marinády:
Maso nakládáme do marinády nejlépe přes noc, nejméně však na 4 hodiny, čas od času ho přeložíme. Okapané steaky grilujeme, nebo restujeme na pánvi. Na konci, těsně před sundáním masa z ohně, steaky přelijeme medem a necháme med na horkém mase zatáhnout. Pak steaky ihned servírujeme.

Doporučení:

Čerstvý chléb je nejlepší příloha k dobře ugrilovanému steaku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy