REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní klokaní steak

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Přes vlákno nakrájené klokaní steaky, osolené, opepřené, zakápnuté olejem, odpočinuté, opečené na pánvi, servírované s omáčkou z červeného vína a kompotovaných bobulovin.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 gklokaní kýty
100 gkompotovaných bobulovin
20 gcitronu
1 dlčerveného vína
bylinková sůl
černý, čerstvě podrcený pepř
olej

Postup:

1. Maso nakrájíme přes vlákno na jednotlivé steaky, ty mírně naklepeme, osolíme, opepříme a zakápneme olejem, necháme zaležet v chladu nejméně 2 hodiny, klidně i přes noc
2. Steaky zprudka opékáme na pánvi s nepřilnavým povrchem z obou stran
3. K opečenému masu nalijeme víno, citronovou šťávu a přidáme kompotované bobuloviny, povaříme, až šťáva zhoustne.

Doporučení:

Jako přílohu servírujeme rýži nebo různě upravené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy