Chutná směs z hub, anglické slaniny, masité papriky, cibule a česneku, podlitá kuřecím vývarem, chvíli podušená, dochucená majoránkou a dalším kořením.
Ingredience:
500 g | tvrdých hřibovitých hub |
200 g | anglické slaniny |
2 ks | stroužky česneku |
1 ks | červené masité papriky |
1 ks | cibule |
1 l | kuřecího vývaru |
mletá sladká paprika | |
majoránka | |
sádlo | |
jíška | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Na sádle opečeme cibuli a pokrájenou anglickou slaninu, když slanina a cibule zezlátne přidáme papriku pokrájenou na kostičky a houby a zalijeme kuřecím vývarem (nemáme-li vývar zalijeme vodou a přidáme 2 ks kostky masoxu)
2. Krátce povaříme do měkka, ochutíme majoránkou, pepřem, sladkou mletou paprikou a solí
3. Zahustíme jíškou a krátce povaříme
4. Na talíři pokrm ozdobíme pokrájenou cibulí a pažitkou.
Podáváme s těstovinami, knedlíkem, chlebem nebo pečivem. Já zvolil barevné nudle, které jsem upravil do úhledných kopečků. Jíšku si můžete koupit již hotovou, nebo si ji připravit doma, recept najdete zde: Jíška.
Poznámka:Autor: Dalibor Marounek