REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní grilovací omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Grilovací omáčka na steaky připravená svařením hovězího vývaru spolu s melasou, chilli omáčkou, worcesterskou omáčkou, dijonskou hořčicí, worcesterskou omáčkou a kořením.


Ingredience:
1 šálekhovězího vývaru
1 šálekchilli omáčky
1/2 šálkumelasy
2 lžícevinného octa
4 lžičkydijonské hořčice
2 lžičkyworcesterské omáčky
2 lžičkychilli koření
1 lžičkapodrcená semena celeru
1 lžičkamletého římského kmínu
1/2 lžičkypepře
1/2 lžičkysoli

Postup:

1. Do hrnce nalijeme vývar, přidáme ostatní, výše uvedené ingredience
2. Vše doplníme 2/
3 šálku pitné vody a přivedeme k varu, pak teplotu zdroje snížíme a necháme jen tak probublávat 20 minut, nebo tak dlouho, dokud se nám tekutina nezredukuje na 2 šálky, tedy na 500 ml
3. Hotovou omáčku můžeme ihned po vychladnutí použít, nebo ji skladovat v lednici, kde uzavřená v nádobě vydrží až 2 týdny.

Doporučení:

Melasa – Vedlejší produkt při výrobě cukru. Melasa z cukrové třtiny má příjemnou hořkou chuť a vůni a používá se do omáček, cukrovinek (spolu s lékořicí) a ovocných koláčů. Další informace naleznete v našem gastronomickém slovníku pojmů dole.

Poznámka:

1 šálek je 250 ml!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy