REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní farmářské fazole

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na pávi na slanině a cibulce opečená kolečka uzeniny, chvíli povařená s konzervovanými bílými fazolemi, chilli papričkou a bylinkami.


Ingredience:
450 gkvalitní klobásky
100 guzené slaniny
2 plechovkynakládaných bílých (červených) fazolí
1 velká hrstčerstvých zelených bylinek (bazalka, tymián, rozmarýn, petrželka ...)
2-3 ksstroužky českého česneku
2 ksstředně velké cibule
1 kschilli papričky nebo feferonky
mletá červená paprika
kečup
pepř
cukr
olej
sůl

Postup:

1. V širším kastrolu nebo hluboké velké pánvi na dobře rozehřátém oleji orestujeme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli spolu s kostičkami slaniny
2. Přidáme na nudličky nebo kolečka nakrájené klobásky a zprudka je také opečeme
3. V této fázi do základu nalijeme fazole i s nálevem, ochutíme je mletou paprikou, pepřem, a bylinkami, necháme chvíli provařit, zdroj tepla samozřejmě mírně snížíme
4. Nakonec směs ochutíme kečupem, cukrem, prolisovaným česnekem, solí a nasekanou chilli papričkou
5. Chvíli vše provaříme, zamícháme a můžeme servírovat.

Doporučení:

Podáváme nejlépe s čerstvým chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy