REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pěna ze sýru niva

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pomazánková pěna z nivy, žervé, másla a mléka, vhodná i jako náplň do rajčat či paprik.


Ingredience:
150 gsýru niva
50 gmásla
1 kelímekžervé
3-4 lžícemléka

Postup:

1. Změklé máslo utřeme do pěny
2. Přidáme žervé, jemně nastrouhanou nivu a 3-4 lžíce mléka, vše vyšleháme do pěny.

Poznámka:

Žervé (gervais) – Belgický měkký sýr z kravského mléka, který obsahuje 60 % tuku v sušině. Dnes běžně k sehnání v našich obchodech.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy