Ryby si nejspíše dopřáváte hlavně během léta a na Vánoce. Proč si je ale nepřipravit třeba právě teď, když jsou také k dostání? Nachystali jsme pro vás recept se pstruhem, protože má lahodnou jemnou chuť a dobře se odděluje maso od kostí. Ryby jsou díky nízkému obsahu tuků bezvadným tipem pro všechny, kteří potřebují zhubnout. A právě rybí tuk je balzám pro naši oběhovou soustavu, protože dokáže snižovat hladinu cholesterolu v krvi. K jednoduchému zpracování pstruha jsme vybrali zajímavou přílohu, a to čočkové ragú s cibulkou a kořenovou zeleninou.
Ingredience:
Počet porcí: 4 porce | |
2 ks | větší pstruzi |
1 ks | stonek řapíkatého celeru |
1 ks | menší cibule |
500 ml | zeleninového vývaru |
300 g | kořenové zeleniny |
200 g | čočky Beluga |
40 g | másla |
redukce z balzamikového octa | |
černý pepř | |
máta | |
olej | |
sůl |
Postup:
- Čočku dáme vařit na mírném plamenu do zeleninového vývaru lehce osoleného.
- Mezitím si nakrájíme řapíkatý celer a kořenovou zeleninu na kostičky a do zlatova opékáme v hrnci. Poté přidáme cibuli najemno nakrájenou. S orestovanou zeleninou promícháme uvařenou čočkou.
- Zalijeme 1 dl zbylého vývaru. Přidáme 20 g másla a dochutíme solí, pepřem a balzamikovým octem. Nakonec přidáme nasekanou mátu.
- Pstruha zbavíme šupin, připravíme z něj čtyři filety bez kosti.
- Rozpálíme pánev nalijeme dvě lžíce oleje a pečeme na kůži cca 2 minuty. Přidáme zbytek másla, filety otočíme a vypneme sporák. Filety necháme ještě minutu odležet na pánvi.
- Porce pstruha servírujeme na lůžku z čočkového ragú.
Recept k článku: Nápadité recepty, díky nimž zase dopnete kalhoty
Poznámka:Zdroj: www.akademiekvality.cz