REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečený lilek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lilky naplněné šunkou, paprikou a sýrem, zapečené v troubě.


Ingredience:
2 ksvětší lilky
2 ksstroužky česneku
1 ksčervené (zelené) papriky
100 gplátků tvrdého sýra
100 gplátků šunky
40 ganglické slaniny
1 lžícebylinkového pesta
1 lžíceoleje
1 lžičkaoregana
bylinky na ozdobení
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Omyté a osušené lilky nakrojíme zářezy tak 1 cm od sebe, dokrojíme je pouze do poloviny lilku a rozhrneme tak, aby se mezi ně vešla náplň
2. Lilky osolíme, okořeníme pepřem, potřeme prolisovaným česnekem a posypeme oreganem
3. Omytou papriku zbavenou jadřince nakrájíme na proužky
4. Do jednotlivých zářezů vložíme stočené plátky šunky, sýra a po proužku papriky, povrch lilků přelijeme bylinkovým pestem
5. Připravené lilky umístíme do pekáče vymazaného olejem a posypeme je na kostičky nakrájenou anglickou slaninou
6. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C cca 20-30 minut
7. Na porce nakrájené lilky zdobíme čerstvými bylinkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy