REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečený kapr na česneku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené porce kapra potřené česnekem a rajským protlakem, pokapané citronovou šťávou, v troubě dopečené podlité bílým vínem a dochucené oreganem.


Ingredience:
1 ksmenšího kapra
2 ksstroužků česneku
2 dlbílého vína
2 lžícerajského protlaku
1 lžícemásla
masový vývar
citronová šťáva
oregano
sůl

Postup:

1. Kapra očistíme, opláchneme, osušíme, rozporcujeme a osolíme
2. Na rozehřátém másle opečeme, podlijeme masovým vývarem, dáme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 10 minut
3. Pak porce kapra potřeme oloupanými, utřenými stroužky česneku i rajským protlakem a podlijeme bílým vínem
4. Nakonec posypeme oreganem, pokapeme citronovou šťávou a dopečeme doměkka.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy