REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečený jelec jesen

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce jesena opečené na cibuli, podušené se zeleninou podlité griotkou.


Ingredience:
2 ksvětší ryby jelce jeseny
3 ksrajčata
2 ksstroužky česneku
1 kscibule
120 gsterilovaných fazolek
100 gsterilované mrkve
60 gsterilovaného hrášku
2 dlvody
5 clgriotky
1 lžícerozinek
1 lžičkakmínu
čerstvá petrželka
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Ryby vykucháme, očistíme a důkladně opláchneme pod tekoucí studenou vodou, okapané naporcujeme na 4 porce (půlky)
2. Připravené jelce zprudka opečeme s oloupanou a na kolečka nakrájenou cibulí na rozpáleném oleji
3. Přidáme kolečka rajčat, osolíme a chvíli podusíme
4. K pokrmu dáme okapanou sterilovanou zeleninu, rozinky, rozetřený česnek, okořeníme a nakonec zalijeme griotkou smíchanou s vodou
5. Dusíme přiklopené v troubě vyhřáté na 190-200 °C asi 30 minut, na posledních 5 minut pokrm dopečeme bez pokličky.

Doporučení:

Podáváme s čerstvým chlebem nebo pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy