V troubě upečený houskový knedlík dochucený nasekanou petrželkou.
Ingredience:
2 hrnky | hrubé mouky |
2 hrnky | polotučného mléka |
1 hrst | naseakné zelené petrželky |
1 lžíce | rostlinného oleje |
2 ks | den staré rohlíky |
2 ks | vejce |
2/3 sáčku | kypřícího prášku do pečiva |
dvě špetky soli | |
forma na srnčí hřbet, nebo jiná vhodná forma | |
sádlo na vymazání formy, mouka na vysypání formy |
Postup:
1. Rohlíky nakrájíme na kostičky, ty na rozpáleném oleji opečeme dozlatova
2. Mouku smícháme s práškem do pečiva a solí, přidáme celá vejce, mléko a vše dobře promícháme, hmotu necháme chvíli odpočinout
3. Do pekáče dáme vodu a vložíme do zapnuté trouby na 180-190 °C
4. V této fázi do připraveného těsta vmícháme nasekanou petrželku a opečené, vychladlé kostičky rohlíku, těsto nalijeme do sádlem vymazané a moukou vysypané formy
5. Formu s těstem vložíme do pekáče s horkou vodou v troubě a přikryjeme, pečeme 25 minut, pak zkusíme špejlí, zda je knedlík hotový, pokud špejle bude čistá, máme hotovo
6. Hotový knedlík vyklopíme, nakrájíme na plátky a můžeme podávat.