Kloboučky i nožky ryzců upečené v troubě na sádle ochucené solí a kmínem, servírované ozdobené petrželkou a libečkem, podávané s pečivem.
Ingredience:
1 kg | ryzců pravých nebo smrkových |
1-2 lžíce | sádla |
hrubozrnná sůl | |
kmín | |
petrželka a libeček na ozdobu |
Postup:
1. Ryzce očistíme, odřízneme nožky, větší klobouky rozřízneme na čtvrtiny, menší ponecháme v celku, nožku podélně rozpůlíme
2. Ryzce narovnáme na plech přidáme sádlo a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C, občas během pečení promícháme a otočíme obracečkou
3. Když ryzce začnou zlátnout přidáme kmín, sůl a ještě chvíli pečeme
4. Upečené ryzce přendáme na talíře, ozdobíme nasekanou petrželkou a libečkem, podáváme s chlebem.
Text i foto: Dalibor Marounek