REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečení ryzci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kloboučky i nožky ryzců upečené v troubě na sádle ochucené solí a kmínem, servírované ozdobené petrželkou a libečkem, podávané s pečivem.


Ingredience:
1 kgryzců pravých nebo smrkových
1-2 lžícesádla
hrubozrnná sůl
kmín
petrželka a libeček na ozdobu

Postup:

1. Ryzce očistíme, odřízneme nožky, větší klobouky rozřízneme na čtvrtiny, menší ponecháme v celku, nožku podélně rozpůlíme
2. Ryzce narovnáme na plech přidáme sádlo a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C, občas během pečení promícháme a otočíme obracečkou
3. Když ryzce začnou zlátnout přidáme kmín, sůl a ještě chvíli pečeme
4. Upečené ryzce přendáme na talíře, ozdobíme nasekanou petrželkou a libečkem, podáváme s chlebem.

Poznámka:

Text i foto: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy