REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené špenátové rizoto

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rýže upečená s opečeným česnekem, žampiony, slaninou a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
300 grýže arborio
250 gžampionů
50 gstrouhaného parmazánu
50 gmladého špenátu
40 gmásla
4 ksplátků slaniny
2 ksstroužků česneku
1 lslepičího vývaru
1 lžíceolivového oleje
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme oloupané, utřené stroužky česneku, očištěné, na hrubo nakrájené žampiony, na menší kousky nakrájenou slaninu a vše 5 minut opékáme do zlatohněda
2. Pak směs přendáme do zapékací mísy, vsypeme propláchnutou, okapanou rýži, zalijeme slepičím vývarem, dobře promícháme a těsně přikryjeme alobalem
3. Dáme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 40 minut nebo dokud rýže neabsorbuje veškerou tekutinu
3. Nakonec vmícháme mladý špenát, na jemno nastrouhaný parmazán, máslo a podle chuti osolíme a opepříme.

Doporučení:

Do rizita můžeme přidat i kousky kuřecího masa.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy