REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené kuře s polentovými hranolkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuře pečené doměkka, servírované s polentovou kaší nakrájenou na hranolky, které se ještě opečou na oleji dokřupava.


Ingredience:
1,5 kgkuřete
30 gmásla
3 ksstroužků česneku
1 kssnítky čerstvého estragonu
3 lžícemedu
2 lžícehrubé soli
1 lžička mletého pepře
Na polentové hranolky:
500 ginstantní kukuřičné polenty
100 mlolivového oleje
2 malé lžičkymořské soli
kousek másla
olej na smažení

Postup:

1. Instantní polentu připravíme podle návodu na obalu, pak do vzniklé kukuřičné kaše vmícháme olivový olej, kousek másla, dochutíme solí, kaši nalijeme do nízkého pekáčku vypláchnutého studenou vodou a necháme vychladnout
2. Očištěné kuře opláchneme, osušíme, břišní dutinu naplníme směsí smíchanou s oreganem, mletým pepřem, solí a oloupanými, prolisovanými stroužky česneku
3. Kuře dáme do pekáčku, dobře potřeme rozměklým máslem a pak i medem, dáme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C doměkka (asi 3/
4 hodiny), pak troubu vypneme a kuře v ní necháme 3/
4 hodiny dojít
4. Ke konci této doby vychladlou polentu nakrájíme na hranolky, opečeme na oleji dozlatova a podáváme s kuřetem.

Poznámka:

Polenta – Je velice zdravá a posilující kaše, která se jí jako samostatný pokrm nebo tvoří základ pro řadu dalších jídel. Pochází z Itálie.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy