REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečená treska s italskou čočkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečené filety z tresky, pokladené máslem, servírované spolu s vařenou čočkou smíchanou s orestovanou, pak chvíli podušenou zeleninovou směsí.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
8 ksfilet z tresky (zde treska tmavá)
bylinkové koření kabajaki (nemusí být)
citronový pepř
máslo
sůl
Na čočku:
200 gzelené čočky
3 ksrajčat
2 ksvětší šalotky nebo 1 menší cibule
2 ksřapíků celeru
1 ksstroužku česneku
1 ksmrkve
1/2 kscukety
zelená petrželka
ocet balsamico
olivový olej
pepř
sůl

Postup:

1. Ryby osolíme, okořeníme a vložíme do pekáčku, poklademe plátky másla a dáme péct do trouby na 200 °C, během pečení přeléváme výpekem, pečeme 15 – 20 minut
2. Čočku uvaříme v osolené vodě spolu s bobkovým listem a snítkou rozmarýnu, během vaření čočky připravíme zeleninovou směs
3. Na oleji zesklovatíme najemno nakrájené šalotky, poté přidáme na malé kostičky nakrájený celer a mrkev, restujeme asi 5 minut a poté přihodíme stejně nakrájenou cuketu, osolíme, opepříme a podlijeme nepatrně vodou (stačí pár lžic, můžeme použít i bílé víno)
4. Až se voda odpaří, rozmačkáme do směsi česnek, přidáme pokrájená rajčata, scezenou čočku a dochutíme balsamicem, nakonec vmícháme posekanou petrželku
5. Jednotlivé porce tresky podáváme na kopečku čočky smíchané se zeleninou, jen tak, nebo s čertsvým chlebem.

Poznámka:

Zdroj: Rybářský rozcestník.Autorka receptu: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy