REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečená husa plněná zelím

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Husa plněná ochucenou směsí ze zelí a jablek, upečená dozlatova.


Ingredience:
3,5 kghusa
500 gkysaného zelí
2 lžíceoleje
4 ksjablek
mletý pepř
celý kmín
cukr
voda
sůl

Postup:

1. Husu dobře očistíme, opláchneme, osušíme a na povrchu i zevnitř důkladně osolíme
2. Scezené, na menší kousky překrájené zelí a omytá jablka zbavená jádřinců nakrájená na kostičky dáme do mísy, přelijeme olejem, opepříme, podle chuti osladíme a vše promícháme
3. Husu naplníme 2/
3 zelné směsi, otvor zašijeme, vložíme do pekáčku, posypeme kmínem, podlijeme vodou, dáme do vyhřáté trouby na 190 °C a pečeme asi 60 minut za občasného přelévání výpekem a podle potřeby podlévání vodou
4. Pak pekáč vyndáme, husu obložíme zbylou zelnou směsí, vrátíme zpět do trouby a dopečeme doměka
5. Upečenou husu naporcujeme, na talíři podlijeme výpekem a podáváme s bramborovými nebo houskovými knedlíky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy