Oběd nebo večeře do 30 minut. Kostičky oloupaného patizonu orestované na pánvi na oleji, podušené doměkka, nakonec přelité rozšlehanými vejci, která necháme srazit. Jako přílohu volíme vařené brambory nebo čerstvé pečivo.
Ingredience:
500 g | patizonu |
50 g | strouhaného sýru |
50 g | slaniny |
2-3 ks | vejce |
1 ks | cibule |
kmín | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
- Očištěný patizon nakrájíme na 1 cm plátky a oloupeme slupku, pak plátky nakrájíme na kostičky.
- Na oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli s kostičkami slaniny, přidáme kostičky patizonu, osolíme, dochutím kmínem a pepřem, dusíme do měkka.
- Patizony zalijeme rozšlehanými vejci, mícháme, dokud se vejce nesrazí.
- Směs na talíři posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme s chlebem nebo vařenými brambory.
Text i foto: D. Marounek