REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Paštika z tofu s toustíky z tmavého chleba

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z bílého a uzešného tofu, několika stroužků česneku, cibule, koření, majonézy Hellmann´s Delikátní, oleje a plechovky cizrny i s nálevem připravená chutná pomazánka servírovaná na malých toustících z vykrájeného toustového chleba.


Ingredience:
400 gbílé tofu
200 guzené tofu
4 ksstroužky česneku
2 ksvelké cibule
1 plechovka (400 g)cizrna i s nálevem
4 lžícemajonézy Hellmann´s Delikátní
2 lžíceoleje
snítka tymiánu
Koření:
špetka sušeného zázvoru, majoránky a muškátového květu, mletý kmín, pepř
toustový chléb

Postup:
  1. Ve větší pánvi necháme na oleji pomalu orestovat najemno nakrájenou cibuli, až získá zlatohnědou barvu, poté přidáme utřený česnek a tymián a jen krátce (max. 1 minutu) opečeme
  2. Vložíme rozdrcené bílé i uzené tofu a opečeme dozlatova
  3. Podlijeme 2 dcl vody, uvedeme k varu a vypneme, hmota by měla být vlhká, necháme vychladit
  4. Smícháme s cizrnou i s nálevem a majonézou
  5. Ponorným mixerem nebo v robotu vymixujeme dohladka
  6. Pastu dochutíme solí a kořením a podáváme s chlebovými toustíky.
Poznámka:

Zdroj: www.hellmanns.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy