REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pasta z baklažánů

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zeleninová pasta vhodná jako náplň rajčat a paprik, nebo se hodí na potírání plátků chleba nebo veky.


Ingredience:
4 ksmenší baklažány (lilky)
150 goleje
2 ksvětší stroužky česneku
1 ksmalé cibule
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Baklažány opečeme nasucho na plotýnce nebo na pánvi, opatrně sloupneme slupku, pak je rozkrojíme, zbavíme semen, nadrobno nakrájíme a v hlubší misce rozetřeme na kaši
2. Za stálého míchání přidáme postupně do kaše olej
3. Nakonec do hmoty zamícháme rozetřený nebo prolisovaný česnek a nadrobno nasekanou cibuli
4. Vše osolíme, ochutíme pepřem a touto pastou plníme vydlabaná rajčata nebo půlky paprik zbavených jadřinců.

Doporučení:

Takto připravená baklažánová pasta se skvěle hodí i jako pomazánka na chleba nebo veku.

Poznámka:

Starší baklažány bývají hořké, proto se musí nechat tzv. vypotit. Buď se nakrájí na plátky, osolí a po 30 minutách opláchnou, nebo se máčí 15-30 minut v osolené vodě. Na tento recept proto musíme použít mladé baklažány, které hořké nejsou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy