REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ořechová remuláda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Remuláda s praženými vlašskými ořechy báječně doplní rybí pokrmy, grilovaná masa i zeleninu. Výborná je ale i k smaženému camembertu nebo na crackery.


Ingredience:
100 gvlašských ořechů
100 gmajonézy
50 gkysané smetany
1 ksstroužku česneku
1/2 lžičkycitronové šťávy
bílý mletý pepř
sůl

Postup:

1. Ořechy na suché pánvi krátce opražíme, aby se rozvoněly
2. Opražené ořechy na jemno nastrouháme
3. V misce rozmícháme kysanou smetanu s majolkou, přidáme ořechy a rozmícháme
4. Ke směsi přidáme rozmačkaný česnek
5. Dochutíme citronoou šťávou, pepřem a solí a vychladíme.

Doporučení:

Do remulády můžeme přidat nasekanou petrželovou nať.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy