REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pašerácký guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kostky hovězí kližky podušené spolu s cibulí, feferonkami, kořením a rajčatovým protlakem doměkka, ke konci do guláše přidané (propašované) orestované houby, klobásky a sterilované kapie.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
400 ghovězí kližky
100 gsterilované kapie
4 ksnožičky tenkých párků
4 kscherry rajčata na ozdobu
4 ksstroužky česneku
4 ksmenší cibule
4 ksžampiony
2 ksfeferonky
2 lžícerajského protlaku
paprika
vývar
kmín
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Maso si nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme
2. Na rozpáleném oleji orestujeme dozlatova cibuli, feferonky, pak přidáme protlak a maso, zasypeme paprikou a vydusíme dvakrát do šťávy
3. Podlijeme vývarem a dusíme do měkka
4. Na pánvi rozpálíme olej a zprudka opečeme párky a žampiony, směs nesolíme
5. Když je vše opečené, vložíme směs do guláše, který jsme zahustili hladkou moukou rozmíchanou v troše studené vody
6. Na závěr dáme do guláše sterilovanou kapii.

Doporučení:

Podáváme s těstovinami, či chlebem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor receptu i fotografie: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy