Kostky hovězí kližky podušené spolu s cibulí, feferonkami, kořením a rajčatovým protlakem doměkka, ke konci do guláše přidané (propašované) orestované houby, klobásky a sterilované kapie.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
400 g | hovězí kližky |
100 g | sterilované kapie |
4 ks | nožičky tenkých párků |
4 ks | cherry rajčata na ozdobu |
4 ks | stroužky česneku |
4 ks | menší cibule |
4 ks | žampiony |
2 ks | feferonky |
2 lžíce | rajského protlaku |
paprika | |
vývar | |
kmín | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Maso si nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme
2. Na rozpáleném oleji orestujeme dozlatova cibuli, feferonky, pak přidáme protlak a maso, zasypeme paprikou a vydusíme dvakrát do šťávy
3. Podlijeme vývarem a dusíme do měkka
4. Na pánvi rozpálíme olej a zprudka opečeme párky a žampiony, směs nesolíme
5. Když je vše opečené, vložíme směs do guláše, který jsme zahustili hladkou moukou rozmíchanou v troše studené vody
6. Na závěr dáme do guláše sterilovanou kapii.
Podáváme s těstovinami, či chlebem.
Poznámka:Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor receptu i fotografie: Tomáš Mika