REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Palačinky s calvadosem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Usmažené palačinky plněné podušenými jablky ochucenými calvadosem, cukrem a citronovou šťávou.


Ingredience:
200 mlmléka
20 mlcalvadosu
80 ghladké mouky
50 gmásla
2 lžícecukru
2 ksjablek
1 ksvejce
kůra a šťáva z 1/2 citronu
špetka soli
olej

Postup:

1. Rozšleháme hladkou mouku, mléko, vejce, 1 lžíci cukru a sůl, pak vmícháme 40 g rozpuštěného másla, na jemno nastrouhanou citronovou kůru a těsto necháme asi 10 minut odpočinout
2. Jablka omyjeme, vykrojíme jádřince, nakrájíme na špalíčky a podusíme s citronovou šťávou, zbylým cukrem a calvadosem na zbylém másle
3. Na olejem vymazané pánvi usmažíme z těsta zlatohnědé palačinky, naplníme je podušenými jablky a složíme 4. Před podáváním je můžeme poprášit moučkovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy