Usmažené palačinky plněné podušenými jablky ochucenými calvadosem, cukrem a citronovou šťávou.
Ingredience:
200 ml | mléka |
20 ml | calvadosu |
80 g | hladké mouky |
50 g | másla |
2 lžíce | cukru |
2 ks | jablek |
1 ks | vejce |
kůra a šťáva z 1/2 citronu | |
špetka soli | |
olej |
Postup:
1. Rozšleháme hladkou mouku, mléko, vejce, 1 lžíci cukru a sůl, pak vmícháme 40 g rozpuštěného másla, na jemno nastrouhanou citronovou kůru a těsto necháme asi 10 minut odpočinout
2. Jablka omyjeme, vykrojíme jádřince, nakrájíme na špalíčky a podusíme s citronovou šťávou, zbylým cukrem a calvadosem na zbylém másle
3. Na olejem vymazané pánvi usmažíme z těsta zlatohnědé palačinky, naplníme je podušenými jablky a složíme 4. Před podáváním je můžeme poprášit moučkovým cukrem.