REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Palačinkové měšce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Usmažené palačinky plněné náplní z tvarohu, ovoce, cukru a vyšlehané smetany, svázané provázkem do tvaru měšce.


Ingredience:
Na těsto:
500 mlmléka
300 ghladké mouky
4 ksvajec
špetka soli
rostlinný olej
Na náplň:
250 gměkkého tvarohu
150 gmoučkového cukru
100 gborůvek
100 gostružin
100 gmalin
100 mlsmetany ke šlehání
1 lžícecitronové šťávy
1 kssáčku vanilkového cukru

Postup:

1. V mléce rozšleháme vejce se špetkou soli, pak po částech vmícháme hladkou mouku a těsto necháme v chladu 30 minut odpočinout
2. Potom na rozpálené pánvi potřené olejem z připraveného těsta postupně usmažíme po obou stranách dozlatova slabé palačinky
3. Měkký tvaroh smícháme s moučkovým i vanilkovým cukrem, ochutíme citronovou šťávou, přidáme očištěné ovoce a nakonec smetanu vyšlehanou do tuha a vše zlehka promícháme
4. Doprostřed každé palačinky dáme asi 3 lžíce náplně, okraje přehneme ke středu a vytvořený měšec svážeme provázkem.

Doporučení:

Měšce můžeme připravit i slané, plněné třeba žervé a šunkou nebo pomazánkou s bylinkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy