REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ovocný salát s melounem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát připravený z meruněk, melounu, broskví, vodky, jader vlašských ořechů a dalších ingrediencí.


Ingredience:
600 gmelounu
200 gmeruňek
200 gbroskví
150 grybízu
70 gmoučkového cukru
50 gjader vlašských ořechů
1 kshrušky
2 lžícevodky
citrónová šťáva

Postup:

1. Omyté broskve ponoříme na okamžik do vroucí vody, poté oloupeme, zbavíme pecek a nakrájíme na kostičky
2. Jádra vlašských ořechů nasekáme na drobné kousky
3. Oloupanou hrušku bez jádřince a meruňky bez pecek nakrájíme na malé kostičky
4. Do salátové mísy dáme nakrájené meruňky, broskve, hrušky a ořechová jádra, zasypeme cukrem, pokapeme vodkou a citrónovou šťávou, zlehka promícháme a necháme nejméně 3 hodiny odležet v ledničce
5. Po odležení si očistíme rybíz, opláchneme, necháme okapat a dáme do salátu
6. Z melounové dužniny vykrajujeme kulatým vypichovačem kuličky, které přidáme také do salátu
7. Salát se všemi surovinami opět zlehka promícháme, vychladíme a servírujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy