Salát připravený z meruněk, melounu, broskví, vodky, jader vlašských ořechů a dalších ingrediencí.
Ingredience:
600 g | melounu |
200 g | meruňek |
200 g | broskví |
150 g | rybízu |
70 g | moučkového cukru |
50 g | jader vlašských ořechů |
1 ks | hrušky |
2 lžíce | vodky |
citrónová šťáva |
Postup:
1. Omyté broskve ponoříme na okamžik do vroucí vody, poté oloupeme, zbavíme pecek a nakrájíme na kostičky
2. Jádra vlašských ořechů nasekáme na drobné kousky
3. Oloupanou hrušku bez jádřince a meruňky bez pecek nakrájíme na malé kostičky
4. Do salátové mísy dáme nakrájené meruňky, broskve, hrušky a ořechová jádra, zasypeme cukrem, pokapeme vodkou a citrónovou šťávou, zlehka promícháme a necháme nejméně 3 hodiny odležet v ledničce
5. Po odležení si očistíme rybíz, opláchneme, necháme okapat a dáme do salátu
6. Z melounové dužniny vykrajujeme kulatým vypichovačem kuličky, které přidáme také do salátu
7. Salát se všemi surovinami opět zlehka promícháme, vychladíme a servírujeme.