REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ovocný cheesecake

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Co by to bylo za jaro bez sladkých dobrot? Vyzkoušejte recept na malinovo ostružinový cheesecake. O tom, že chutná opravdu skvěle svědčí i fakt, že tento recept se loni dostal až do velkého finále rodinné soutěže Haribo Malý cukrář. Vyzkoušejte jej nyní i vy a pochutnejte si na svěžím ovocném dezertu s Haribo Berries.


Ingredience:
Na základ:
150 gsušenek (dle vlastních preferencí)
70 gmásla
10 gtřtinového cukru
vhodné formičky na cheesecake
Na krém:
200 gricotty
150 gřeckého plnotučného jogurtu
100 gsmetany ke šlehání 33 %
75 gmoučkového cukru
1/2 ksvanilkového lusku
1 baleníbonbony HARIBO Berries
Na ovocné želé:
250 govoce (maliny a ostružiny)
30 gcukru
10 gželatiny v plátcích

Postup:
  1. Nejdříve si připravte základ. Sušenky a cukr rozmixujte na jemnou strouhanku, do které přidejte změklé máslo a promíchejte. Směsí naplňte formičky a prsty stlačte. Formičky dejte na 30 minut do lednice, aby základ pěkně ztuhl.
  2. V míse smíchejte ricottu, jogurt, vanilku a větší polovinu cukru a dobře promíchejte nebo našlehejte. Želatinu připravte dle návodu na obalu, přidejte ji do krému a promíchejte. Smetanu a zbylý cukr vyšlehejte do polotuha a taktéž přidejte do krému. Hotový krém navrstvěte na základ ze sušenek až po 1 cm pod okraj formičky. Navrch krému ke krajům naaranžujte bonbony Haribo a lehce stlačte. Přikryjte fólií a dejte do lednice alespoň na dvě hodiny.
  3.  Nyní si připravte ovocné želé. Želatinu namočte do studené vody. Ovoce s cukrem dejte vařit. Jakmile změkne a pustí šťávu, rozmixujte jej tyčovým mixérem a směs propasírujte, abyste se zbavili zrníček. Poté přidejte želatinu. Vlažné ovocné želé nalijte na krém a opět dejte do lednice ztuhnout. Nakonec ozdobte dle vlastní fantazie.
Poznámka:

Recept k článku: Jarní pečení pro celou rodinu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

4 nejlepší třešňové Cake Pops recepty

Tak dobré a přitom tak rychle pryč. Třešně jsou jedna z těch typicky letních surovin, která je pryč dřív, než se rozkoukáte. Vrhněte se na ně tento rok pořádně a až se vám přejí čerstvé, zakomponujte je do dezertů! Hitem jsou teď dezerty, které si každý jednoduše vezme do ruky bez složitého krájení a oddělování.

číst dále ...

3 okamžiky, kdy se vyhnout cukru a vsadit na svačinku plnou bílkovin

Když nás trápí pocit hladu, zaženeme ho jídlem. Spousta potravin ho dokáže přirozeným způsobem potlačit, obzvlášť potom ty, které jsou bohaté na proteiny a navozují rychlý pocit sytosti. Jiné zase naopak ovlivňují chutě a je lepší se jim vyhnout obloukem. Jsou to ty s vysokým glykemickým indexem, které sice „zaplácnou“, ale zanedlouho se žaludek ozve znovu a o to silněji. Obzvlášť pozor si dejte na potraviny, v kterých byste nenápadně ukrytý cukr nečekali. Ozývá se hlad nevhod? Zažeňte ho unikátní proteinovou tyčinku bez přidaného cukru.

číst dále ...

Bageterie Boulevard uvádí nové menu podle známého izraelského šéfkuchaře, jako první ho ochutnal izraelský velvyslanec

Zákazníci Bageterie Boulevard možnost ochutnat nové sezónní Chef Menu, které pro ně sestavil přední izraelský šéfkuchař Charlie Fadida z Tel Avivu. V menu hrají prim chutě i suroviny typické pro izraelskou kuchyni. Kromě dvou různých baget a polévky se v rámci řady Balanced calories představí také vegetariánský burger a veganský wrap. Nové Chef Menu je dostupné na všech pobočkách Bageterie Boulevard. Jako první menu ochutnal velvyslanec Státu Izrael v České republice Daniel Meron.

číst dále ...

Zpestřete si grilování prvním nutričně kompletním rostlinným burgerem od české Many

Česká firma Mana přišla s novinkou, kterou je první nutričně kompletní rostlinný burger na světě. I přes jeho rostlinný původ neztrácí tento burger nic na chuti ani textuře. Díky intenzivnímu vývoji se podařilo vytvořit burger, který chutná stejně dobře jako ty masové, má pevnou strukturu, a přitom je i skvěle šťavnatý. ManaBurger není jen pro vegany, ale i pro ty, kteří mají rádi chuť poctivého burgeru z hovězího masa, ale chtějí si místo něj občas dopřát zdravější a nutričně plnohodnotnou alternativu vyrobenou s výrazně nižším dopadem na planetu. Výroba tohoto burgeru je totiž výrazně šetrnější k životnímu prostředí než produkce hovězího masa. Energetická náročnost je o polovinu nižší a spotřeba vody dokonce o 99 %.

číst dále ...

Zelenina jako strašák dětských talířů

Zelenina – základní potravina, která by měla mít své místo v dospělém, ale i dětském jídelníčku. Jenže donutit děti zeleninu jíst, bývá občas problém. Můžete ji ale šikovně schovat do jídel, ve kterých nepůjde tolik poznat. Přinášíme vám tipy, jak udělat pokrmy ze zeleniny atraktivnější a taky chutnější.

číst dále ...

Netradiční recepty ze zeleniny

Ani vás už nebaví neustálé vymýšlení receptů? Rádi byste uvařili něco nového, chutného, barevného a zároveň plného vitamínů? Sáhněte do spíže po zelenině a zkuste tentokrát připravit netradiční pokrmy, které zachutnají nejen vám, ale celé rodině!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy