REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ovocné tolárky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Předpečená kolečka, dopečená potřená hmotou z kandovaného ovoce a dalších ingrediencí, na závěr potřená meruňkovou marmeládou.


Ingredience:
Na těsto:
280 ghladké mouky
150 gmásla
80 gmoučkového cukru
20 gsolamylu
2 ksžloutků
kůra z 1/2 citronu
Na náplň:
200 gbarevného kandovaného ovoce
100 gmeruňkové marmelády
50 gvlašských ořechů
1 ksbílku
šťáva z 1/2 citronu

Postup:

1. Prosátou hladkou mouku smícháme se solamylem, moučkovým cukrem, na kousky nakrájeným změklým máslem, na jemno nastrouhanou citronovou kůrou a žloutky
2. Vše propracujeme na hladké těsto, které necháme 30 minut v chladu odležet
3. Těsto rozválíme na plát silný 4 mm a vykrájíme z něho kolečka o průměru 4 cm, rozložíme na plech a předpečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 5 minut
4. Kandované ovoce i vlašské oříšky překrájíme na menší kousky, smícháme s polovinou meruňkové marmelády, citronovou šťávou a bílkem
5. Hmotu naneseme lžící na předpečená kolečka a dopečeme při 160 °C asi 15 minut
6. Hotové tolárky ihned potřeme rozehřátou zbylou marmeládou a necháme vychladnout.

Doporučení:

Hotové tolárky vkládáme do cukrářských papírových košíčků.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy