REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ořechový pudink s vinným krémem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skvělý domácí pudink podávaný s vinným krémem.


Ingredience:
100 gpískového cukru
100 gstrouhaných vlašských ořechů
50 gpiškotových drobečků (strouhanky)
40 gmásla
20 gmásla na vymazání formy
20 ghladké mouky na vysypání formy
4 ksvajec
vanilka
Na vinný krém:
1/8 lbílého vína
3 kskostky tlučeného cukru
2 ksžloutků
vanilka

Postup:

1. Rozměklé máslo utřeme do pěny, přidáme cukr, žloutky, vanilku a vše dobře umícháme
2. Zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků, strouhané vlašské ořechy a piškotové drobečky (strouhanku)
3. Pudink nalijeme do máslem vymazané, moukou vysypané formy a v páře vaříme 3/
4 hodiny
4. Uvařený pudink opatrně vyklopíme a podáváme k němu vinný krém.

Příprava vinného krému: 1. Víno, žloutky, cukr, vanilku ušleháme
2. Pak směs vložíme v nádobě do vařící lázně a šleháme tak dlouho, až krém zhoustne
3. Nakonec vymícháme ze 4 bílků tuhý sníh, do kterého zlehka zapravíme 80 g pískového cukru. 4. Sníh pomalu spojíme s vinným krémem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy