REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Meruňkový pudink

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z jíšky, mléka, žloutků, kypřicího prášku do pečiva, cukru, zavařeniny a sněhu z bílků vytvořené těsto, uvařené ve vodní lázni v páře.


Ingredience:
Pro 5 osob:
60 ghladké mouky
60 gmoučkového cukru do zavařeniny
50 gzavařeniny na polití
45 gpískového cukru
35 gmeruňkové zavařeniny
35 gmásla
15 gstrouhanky na vysypání formy
15 gmásla na vymazání formy
1/3 lmléka
1 lžičkakypřicího prášku do pečiva
3 ksvajec

Postup:

1. Z měkkého másla a hladké mouky si upražíme bleděžlutou jíšku
2. Pak zalijeme jíšku mlékem, za stálého míchání povaříme a mícháme do vychladnutí tak dlouho, až vznikne hustá kaše
3. Do studené kaše zamícháme pískový cukr, kypřicí prášek do pečiva a žloutky
4. Zvlášť si umícháme meruňkovou zavařeninu s cukrem a po částech ji přimícháme k ostatnímu
5. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků
6. Těsto rozetřeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané formy
7. Větší hrnec naplníme asi 2 cm vysoko horkou vodou, formu s pudinkem do něho vložíme a vaříme v páře 1 hodinu
8. Hotový pudink pocukrujeme a podáváme k němu zředěnou meruňkovou zavařeninu.

Poznámka:

Příprava jíšky viz: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy