Pečené cukroví s umělým sladidlem (bez cukru), ořechy a vejci se smetanou.
Ingredience:
250 g | polohrubé mouky |
150 g | strouhaných ořechů |
100 g | umělého sladidla (sorbit) |
50 g | másla |
2 ks | vajec |
2 ks | žloutků na potření těsta |
2 lžíce | smetany |
1 lžíce | mléka na potření těsta |
1/2 bal. | kypřicího prášku do pečiva |
drcené ořechy na ozdobu |
Postup:
1. Na vál prosejeme polohrubou mouku, přidáme prášek do pečiva, strouhaná ořechová jádra, sorbit, změklé máslo, vejce a dle potřeby smetanu
2. Vše důkladně zpracujeme v hladké těsto, které necháme asi 2hodiny uležet
3. Potom těsto vyválíme na plát asi 2-3 mm silný a vykrajujeme středně velká srdíčka, která klademe na lehce tukem vymazaný plech
4. Srdíčka potřeme rozmíchaným žloutkem s mlékem a posypeme drcenými ořechy
5. Pečeme ve středně vyhřáté troubě (175 °C)dorůžova.
Sypká sladidla pro diabetiky jsou použitelná k pečení cukroví – snesou vyšší teplotu.