REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Opilý sorbet z lesních plodů

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zmrzlá lahůdka z rozmixovaných ostružin, malin, jahod, cukrového sirupu a limetové šťávy. Podávaná na šumivém nápoji.


Ingredience:
Na cukrový sirup:
500 gcukru
1 ksbílku
0,5 lvody
Ovoce:
300 gostružin
300 gmalin
300 gjahod
A dále:
šumivé víno (sekt, Lambrusco, Prosecco)

Postup:

1. Cukr rozpusťe ve vodě a přiveďte k varu
2. Po pěti minutách je nalijte do mixéru a počkejte, až vychladne
3. Ovoce omyjte a přidejte k vychlazenýémusirupu spolu s limetkovou šťávu a bílky
4. Společně rozixujte do hladké směso
5. Nalijte do skleněné nádoby a uložte do mrazáku
6. Po zmrazení nalijte na dezertní talířek či do pěkné misky šumivé víno a nočky sorbetu vykrojené lžící
7. Ihned podávejte.

Doporučení:

Pro děti použijeme místo alkoholu dětský šampus nebo nealkoholickou vinnou limonádu ředěneou trochou minerálky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy