REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Omáčka „Vinegreta“

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skvělá příloha ke studené rybě nebo vepřové pečeni.


Ingredience:
2 ksvajec uvařených natvrdo
1 kscibule
4 lžíceoleje
1 lžícenasekané petrželky
1 lžícekaparů
kousek čerstvé okurky
mletý pepř
estragon
ocet
cukr
sůl

Postup:

1. Prolisované žloutky utřeme v misce se solí a mletým pepřem, po kapkách přidáváme olej a třeme dále, až je směs hustá
2. Potom přidáme ocet, nadrobno nakrájené bílky, cibuli, kapary, nasekanou petrželku, estragon, okurku nakrájenou na kostičky, cukr a vše promícháme.

Doporučení:

Příloha: Studené ryby, vepřová pečeně a teplé vařené vepřové i telecí nožičky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy