REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Omáčka Mornay

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Populární sýrová omáčka z Francie. Jedná se vlastně o bešamelovou omáčku, do které zamícháme nastrouhaný tvrdý sýr a žloutky.


Ingredience:
75 gnastrouhaného tvrdého sýra
40 ghladké mouky
40 gmásla
300 mlmléka
2 ksžloutky
pepř
sůl

Postup:

1. Do rozehřátého másla vmícháme mouku a necháme ji zpěnit, zalijeme mlékem, zamícháme a chvíli povaříme
2. Omáčku ochutíme solí a pepřem, vmícháme do ní žloutky a nastrouhaný sýr, opět chvíli povaříme a můžeme servírovat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy