REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Okroška

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka podávaná vychlazená.


Ingredience:
600 gvařeného masa
1,5 dlsmetany
9 dlláku z kvašených okurek
2 ksvajec vařených natvrdo
2 kskyselých okurek
1 ksmalé cibule
hořčice
česnek
cukr
sůl

Postup:

1. Maso, okurky a vařené bílky nakrájíme na kostičky, přidáme na jemno nakrájenou cibuli a česnek, lák z okurek a promícháme
2. Žloutky jemně nastrouháme, smícháme s hořčicí a se smetanou, dobře promícháme a vlijeme do připravené polévky
3. Polévku osolíme, případně osladíme a vychladíme
4. Před podáváním můžeme přidat do polévky kousky ledu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy