REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Moskevský rassolnik

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Obědová polévka z Ruska. Vývar z masa doplněný o hovězí ledvinky, kysanou smetanu, šťovík, brambory ……


Ingredience:
Na 6 porcí:
1,75 lvývaru z masa (kostí)
1,5 lkysané smetany
500 ghovězích ledvinek
250 gšťovíku (hlavkového salátu)
30 gmásla
2 ksnasolené okurky
2 ksvelkých brambor
1 kscibule
1 kspórku
kousek petržele
kousek celeru
petrželka (kopr)
mletý pepř
ocet
sůl

Postup:

1. Očištěné ledvinky nakrájíme na plátky, zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu, uvaříme doměkka (asi 50 minut) a scedíme
2. Mezitím brambory a okurky nakrájíme na kostičky a vložíme je do masového vývaru
3. Nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájenou zeleninu osmahneme na rozpáleném másle, přidáme vše do vývaru, osolíme, opepříme a uvaříme doměkka
4. Do polévky přidáme nadrobno nakrájený šťovík (salát), ocet a povaříme asi 5-10 minut
5. Ledvinky rozdělíme na talíře, zalijeme polévkou, do každé porce dáme lžíci smetany a jemně nakrájený kopr (petrželku).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy