Obědová polévka z Ruska. Vývar z masa doplněný o hovězí ledvinky, kysanou smetanu, šťovík, brambory ……
Ingredience:
Na 6 porcí: | |
1,75 l | vývaru z masa (kostí) |
1,5 l | kysané smetany |
500 g | hovězích ledvinek |
250 g | šťovíku (hlavkového salátu) |
30 g | másla |
2 ks | nasolené okurky |
2 ks | velkých brambor |
1 ks | cibule |
1 ks | pórku |
kousek petržele | |
kousek celeru | |
petrželka (kopr) | |
mletý pepř | |
ocet | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné ledvinky nakrájíme na plátky, zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu, uvaříme doměkka (asi 50 minut) a scedíme
2. Mezitím brambory a okurky nakrájíme na kostičky a vložíme je do masového vývaru
3. Nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájenou zeleninu osmahneme na rozpáleném másle, přidáme vše do vývaru, osolíme, opepříme a uvaříme doměkka
4. Do polévky přidáme nadrobno nakrájený šťovík (salát), ocet a povaříme asi 5-10 minut
5. Ledvinky rozdělíme na talíře, zalijeme polévkou, do každé porce dáme lžíci smetany a jemně nakrájený kopr (petrželku).