Hustá hovězí polévka z Ruska.
Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby: | |
350 g | hovězího masa |
20 g | másla |
1,5 l | vody |
1 dl | kysané smetany |
8 ks | oliv |
3 ks | malých rajčat |
2 ks | nasolených okurek |
1 ks | cibule |
2 lžíce | rajčatového protlaku |
1 lžíce | kaparů |
kousek citrónu | |
petrželka (kopr) | |
bobkový list | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Maso dáme do osolené vody a uvaříme doměkka
2. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, vmícháme rajčatový protlak, třetinu vývaru z masa a vaříme 5 minut
3. Přidáme polovinu vařeného masa nakrájeného na tenké nudličky, na kostičky nakrájené okurky, kapary, bobkový list, spařená, oloupaná a na plátky nakrájená rajčata, zbytek vývaru, sůl, mletý pepř a vaříme 10 minut
4. Polívku nalijeme na talíře, do každé porce dáme trochu smetany, odpeckované olivy, tenký plátek oloupaného citronu a jemně nasekanou petrželku (kopr), zbylé maso podáváme zvlášť.