REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Masová soljanka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hustá hovězí polévka z Ruska.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
350 ghovězího masa
20 gmásla
1,5 lvody
1 dlkysané smetany
8 ksoliv
3 ksmalých rajčat
2 ksnasolených okurek
1 kscibule
2 lžícerajčatového protlaku
1 lžícekaparů
kousek citrónu
petrželka (kopr)
bobkový list
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Maso dáme do osolené vody a uvaříme doměkka
2. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, vmícháme rajčatový protlak, třetinu vývaru z masa a vaříme 5 minut
3. Přidáme polovinu vařeného masa nakrájeného na tenké nudličky, na kostičky nakrájené okurky, kapary, bobkový list, spařená, oloupaná a na plátky nakrájená rajčata, zbytek vývaru, sůl, mletý pepř a vaříme 10 minut
4. Polívku nalijeme na talíře, do každé porce dáme trochu smetany, odpeckované olivy, tenký plátek oloupaného citronu a jemně nasekanou petrželku (kopr), zbylé maso podáváme zvlášť.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy