REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Okoun na cibuli

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Očištěný okoun upečený v troubě na plátcích cibule, podlitý horkou vodou.


Ingredience:
800 gokouna (jeden velký nebo několik menších kusů)
50 gmásla
50 goleje
2 kscibule
kmín
sůl

Postup:

1. Očištěného, vykuchaného okouna několikrát nařízneme, osolíme a posypeme kmínem
2. Do pekáče dáme máslo, oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli, přilijeme olej a nakonec vložíme rybu (nebo ryby)
3. Dáme péct do trouby vyhřáté na 190-200 °C, během pečení rybu podléváme horkou vodou
4. Pečeme asi 20 minut, pak rybu vytáhneme, naporcujeme a ihned podáváme.

Doporučení:

Pokud připravujeme více menších kusů, ty neporcujeme ale podáváme v celku.

Poznámka:

Více o okounovi říčním najdete v našem atlasu sladkovodních ryb: Okoun říční.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy