Malé kulaté knedlíčky přelité svařenými jahodami s cukrem a rumem.
Ingredience:
250 g | polotučného tvarohu (ne z vaničky!) |
200 g | hrubé mouky |
50 g | másla |
1 ks | vejce |
špetka soli | |
Na jahodovou omáčku: | |
300 g | jahod |
150 g | moučkového cukru |
1 kelímek | zakysané smetany |
pár kapek rumu | |
moučkový cukr na posypání |
Postup:
1. Tvaroh smícháme s povoleným máslem, hrubou moukou, špetkou solí a vejcem, uhněteme těsto, necháme ho 30 minut odležet
2. Z odleželého těsta vytvarujeme malé knedlíčky
3. Připravené knedlíčky vhazujeme do vroucí, mírně osolené vody, po té co vyplavou je vaříme ještě 5 minut
4. Omyté a důkladně okapané jahody pokrájíme, svaříme je s cukrem a rumem do hustší omáčky
5. Knedlíky servírujeme přelité omáčkou se lžící zakysané smetany, posypané moučkovým cukrem.