Nové malé brambory upečené v troubě jsou lahůdka, zkuste je vylepšit slabými plátky hermelínu a grilovacím kořením. Chutnají skvělé servírované například spolu s vychlazeným kefírem nebo podmáslím.
Ingredience:
1 kg | menších nových brambor |
100 g | hermelínu |
nať mladé cibulky | |
grilovací koření | |
máslo | |
sůl |
Postup:
- Brambůrky očistíme kartáčkem od nečistot (slupku ponecháme) rozložíme na plech, který jsme vyložily pečícím papírem
- Vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme do měkka
- Ještě horké brambůrky přepůlíme, poklademe kousky hermelínu, pokapeme rozpuštěným máslem, posypeme grilovacím kořením, natí cibulky a podáváme s vychlazeným kefírem nebo podmáslím.