REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nákyp z růžičkové kapusty s uzeným

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plát těsta obložený povařenými kapustičkami, kostkami uzeného a dalšími ingrediencemi, zapečený v troubě, ozdobený nastrouhaným tvrdým sýrem a červenou paprikou.


Ingredience:
Na těsto:
200 ghaldké mouky
100 gmásla
1 ksvejce
špetka soli
Na obložení:
800 grůžičkové kapusty
300 gvařeného uzeného masa (pečeně)
150 gnastrouhané goudy
400 mlmléka
2 lžícehladké mouky
2 lžícemásla
špetka muškátového květu
proužky červené papriky na ozdobu
mletý bílý pepř
hladká m ouka na vál
tuk na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání formy
voda
sůl

Postup:

1. Nejprve si připravíme těsto; mouku prosijeme na vál, uprostřed vytvoříme důlek a rozklepneme do něj vajíčko
2. Přidáme 100 g pokrájeného změklého másla, sůl, 2 lžíce studené vody, vypracujeme hladké těsto a v chladu je necháme asi 40 minut odpočinout
3. Růžičkovou kapustu očistíme, vsypeme ji do osolené vroucí vody a asi 8 minut povaříme, scedíme ji a necháme důkladně okapat
4. Uzené maso nakrájíme na kostičky a osmahneme ho na rozehřátém másle, poprášíme 2 lžícemi mouky, promícháme a zalijeme mlékem, bešamel osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým květem a asi 5 minut povaříme
5. Do omáčky vmícháme kapustičky a polovinu goudy, vše prohřejeme a odstavíme
6. Těsto rozválíme na tenký plát a vyložíme jím vymazanou a vysypanou formu, na těsto rozprostřeme směs masa a zeleniny
7. V troubě vyhřáté na 180 °C zapékáme asi 40 minut
8. Tak 10 minut před koncem pokrm posypeme zbylým sýrem
9. Dopečený nákyp nakonec ozdobíme červenou paprikou a můžeme servírovat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy