REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nočky z mletého telecího masa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nočky připravené z čerstvě umletého telecího masa promíchaného se šunkou, s vejcem a namočeným v mléce, pak vymačkaným rohlíkem, nočky nakonec ochucené muškátovým oříškem a solí, zavařené v polévce.


Ingredience:
150 gtelecího masa
30 gšunky
20 gnastrouhaného ementálu
1/2 ksden starého rohlíku
2 lžícemléka
mletý muškátový oříšek
sůl

Postup:

1. Rohlík si nakrájíme na malé kostičky a namočíme do mléka, necháme 15 minut máčet, poté vymačkáme
2. Telecí maso a šunku si umeleme na masovém strojku na jemno
3. Mleté telecí a šunku promícháme s vymačkaným rohlíkem, vejcem, nastrouhaným sýrem, špetkou mletého muškátového oříšku a nakonec trošku osolíme
4. Z vypracované směsi vykrajujeme lžičkou malé nočky do vařící polévky, vaříme 6-8 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy