REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nepečený nugát II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Cukroví z tuku, piškotů, rozinek a dalších ingrediencí.


Ingredience:
2 lžícerumu
1 lžícekvalitního kakaa
70 gmletých piškotů
50 gkvalitního tuku
50 gmoučkového cukru
50 gkandovaného ovoce
20 grozinek
1 ksvejce

Postup:

1. V míse utřeme změklý tuk a vejce do hladkého krému, přidáme moučkový cukr, polovinu mletých piškotů, rum, kakao a dobře promícháme
2. S druhou polovinou mletých piškotů promícháme na drobno nakrájené kandované ovoce
3. Pak obě připravené hmoty smícháme, přidáme na drobno nakrájené rozinky a znovu vše dobře promícháme, vytvoříme váleček, který zabalíme do pergamenového papíru nebo potravinářské fólie a necháme ztuhnout
4. Před podáváním ztuhlý váleček rozbalíme a nakrájíme ostrým nožem na kolečka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy