Nepečený nugát z tmavé a světlé hmoty, politý čokoládovou polevou.
Ingredience:
Na tmavou hmotu: | |
250 g | dětských piškotů |
180 g | moučkového cukru |
180 g | másla |
50 ml | rumu |
30 g | kakaa |
Na světlou hmotu: | |
120 g | mletých vlašských ořechů |
120 g | moučkového cukru |
120 g | másla |
Na polevu: | |
200 g | mléčné čokolády |
80 g | tuku 100% |
Postup:
1. Na tmavou hmotu umeleme dětské piškoty, přidáme moučkový cukr, kakaa, rum, na menší kousky nakrájené změklé máslo, promícháme a vypracujeme tužší hmotu, kterou rozválíme na plát silný 1 cm
2. Na světlou hmotu utřeme změklé na menší kousky nakrájené máslo s moučkovým cukrem, vmícháme na jemno mleté vlašské ořechy a hmotu rozetřeme na připravený tmavý korpus
3. V horké lázni rozpustíme mléčnou čokoládu s tukem, promícháme a nalijeme na krémovou hmotu na korpusu
4. Hotový nugát vložíme do ledničky a necháme ztuhnout, potom ho nakrájíme na malé kostičky nožem namočeným do teplé vody.