REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nugát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nepečený nugát z tmavé a světlé hmoty, politý čokoládovou polevou.


Ingredience:
Na tmavou hmotu:
250 gdětských piškotů
180 gmoučkového cukru
180 gmásla
50 mlrumu
30 gkakaa
Na světlou hmotu:
120 gmletých vlašských ořechů
120 gmoučkového cukru
120 gmásla
Na polevu:
200 gmléčné čokolády
80 gtuku 100%

Postup:

1. Na tmavou hmotu umeleme dětské piškoty, přidáme moučkový cukr, kakaa, rum, na menší kousky nakrájené změklé máslo, promícháme a vypracujeme tužší hmotu, kterou rozválíme na plát silný 1 cm
2. Na světlou hmotu utřeme změklé na menší kousky nakrájené máslo s moučkovým cukrem, vmícháme na jemno mleté vlašské ořechy a hmotu rozetřeme na připravený tmavý korpus
3. V horké lázni rozpustíme mléčnou čokoládu s tukem, promícháme a nalijeme na krémovou hmotu na korpusu
4. Hotový nugát vložíme do ledničky a necháme ztuhnout, potom ho nakrájíme na malé kostičky nožem namočeným do teplé vody.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy