REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nepečené oplatkové koule

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nepečené koule z dortových oplatků, ořechů, másla, kandovaného ovoce a dalších ingrediencí, namočené v rozpuštěné čokoládové polevě, obalené v oříšcích.


Ingredience:
125 gmásla
100 gčokolády na vaření
100 gmoučkového cukru
50 glískových oříšků
50 gvlašských ořechů
50 grozinek
50 gkandovaného ovoce
200 mlsmetany ke šlehání
100 mlrumu
2 lžícekakaa
1 ksbalíčku dortových oplatek
Na dohotovení:
150 gčokoládové polevy
100 gvlašských ořechů
100 gmarcipánové hmoty
několik kapek žluté potravinářské barvy

Postup:

1. Do mísy dáme válečkem rozdrcené dortové oplatky, zvlhčíme je smetanou, přidáme moučkový cukr a promícháme
2. Rozinky opláchneme a necháme okapat, vlašské ořechy nasekáme na jemno, lískové oříšky nasekáme na hrubo, kandované ovoce nakrájíme na drobno a čokoládu na jemno nastrouháme
3. Všechny připravené přísady přisypeme do mísy, přidáme změklé máslo nakrájené na kousky, kakao, ochutíme rumem, vše dobře promícháme a necháme při pokojové teplotě odležet do druhého dne
4. Z odleželé hmoty vytvarujeme malé koule, které namočíme v rozpuštěné čokoládové polevě ve vodní lázni a buď celé nebo do poloviny obalíme ve vlašských oříšcích nasekaných na hrubo
5. Marcipán prohněteme, obarvíme na žluto, rozválíme a vypícháme z něho malé hvězdičky, kterými ozdobíme koule, pak koule naskládáme do papírových košíčků a necháme ztuhnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy