REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nepečené košíčky ze sušenek a másla

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Košíčky ze sušek a másla, obalené v cukru, plněné džemem a máslovým krémem, nakonec máčené v čokoládové polevě, ozdobené pistáciemi.


Ingredience:
100 gmeruňkového džemu
60 gmásla
50 mlrumu
1 ksbalíčku sušenek Koka
moučkový cukr na obalení
Na máslový krém:
100 gmásla
80 gmoučkového cukru
50 gmletých lískových oříšků
1 kssáčku vanilkového cukru
Na dohotovení:
150 hčokoládové polevy
sekané pistácie

Postup:

1. Sušenky nastrouháme na jemno, zvlhčíme je rumem a zpracujeme se změklým máslem, pak hmotu rozdělíme na malé kuličky, které obalíme v moučkovém cukru
2. Potom kuličky vtlačíme do kovových formiček na košíčky a necháme v chladu ztuhnout
3. Na máslový krém změklé máslo utřeme s moučkovým i vanilkovým cukrem a na jemno mletými lískovými oříšky
4. Ztuhlé košíčky vyklopíme, každý naplníme trochou džemu a pomocí cukrářského sáčku trochou máslového krému, opět dáme ztuhnout do ledničky
5. Nakonec ztuhlé košíčky namočíme do čokoládové polevy rozehřáté ve vodní lázni, necháme úplně zaschnout a pak je ozdobíme pusinkou máslového krému, posypeme na drobno nasekanými pistáciemi a naskládáme do papírových košíčků.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Výlety za vínem – Zastavte se v Rakvicích v Enothece

Putování za vínem se stále těší obrovské oblibě. Morava je synonymem pro nádherné vinice, a ještě nádhernější víno. Pokud se chystáte za poznáním skvělého vína, určitě si přidejte na seznam návštěvu a degustaci v moderní Enothece Vinselekt Michlovský v Rakvicích.

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Zdraví i krása ukryté v syrovátce

Žlutozelená tekutina vzniká jako vedlejší produkt při výrobě sýrů či tvarohů, ale rozhodně se nejedná o odpad! Má totiž zázračné účinky na zdraví i na krásu. V létě chutná jako osvěžující nápoj a je součástí zdravých receptů…

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy