REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nepečené čokoládové košíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pokud už vás nebaví přeslazené bonboniéry ze supermarketu a chcete si opravdu pochutnat, zkuste si udělat vlastní čokoládičky doma. Tentokrát to budou košíčky z vysokoprocentní čokolády s arašídovým máslem a Blendeou. Nezní to dobře?! Vyzkoušejte a ochutnejte!  Věřte, že vám jich moc nezůstane.


Ingredience:
1 vrstva:
40 gvysokoprocentní hořké čokolády (bez lepku)
2 vrstva:
30 gkokosového oleje + 1 lžička BLENDEA
3 vrstva:
40 garašídového másla (10 g na 1 košíček)
4 vrstva:
50 gvysokoprocentní hořké čokolády (bez lepku)
přírodní sladidlo dle potřeby

Postup:
  1. Nejprve si rozpustíme 40g čokolády a to buď nad hrncem ve vodní lázni, nebo v mikrovlnné troubě.
  2. Vodní lázeň: Hrnec dáme na plotnu na střední plamen, nalijeme do něj vodu a do ní položíme misku. Do misky vložíme čokoládu a čekáme, než se voda začne vařit. Poté se začne čokoláda pomalu rozpouštět a zároveň ji rozmícháváme.
  3. Varianta v mikrovlnné troubě. Čokoládu dáme rozehřát do mističky na cca 1 minutu na nejvyšší výkon. Nenecháme ji úplně rozpustit, ale jenom tak, aby se mistička zahřála. Vyndáme ji z mikrovlnky a čokoládu rozmícháváme, dokud nemá tekutou konzistenci.
  4. Mezitím si připravíme plech na muffiny, který vyložíme papírovými košíčky. Do těch pak na dno vléváme čokoládu. Pokud nemáte plech na muffiny, můžete to dělat i bez něj a vlévat čokoládu jenom do košíčků.
  5. Když máme čokoládu v košíčkách, celý plech vložíme do mrazáku minimálně na 30 minut. Když je spodní vrstva ztuhlá, vyndáme plech z mrazáku a můžeme pokračovat s dalšími vrstvami.
  6. Na další vrstvu smícháme kokosový olej se lžičkou Blendey, dokud se nám vše krásně nespojí (pokud chcete mít košíčky sladší, tuhle vrstvu oslaďte například agáve nebo datlovým sirupem).
  7. Opatrně nanášíme na košíčky. Necháme na čokoládě chvilku ztuhnout a mezitím si připravíme arašídové máslo. Jeho výběr je na vás. Na každý košíček vložíme 10g arašídového másla a trochu ho rozprostřeme.
  8. Jako poslední si opět rozehřejeme čokoládu. Tou pak přelíváme košíčky na vrchu tak, aby nebylo nic jiného vidět. Na vrch ještě můžeme posypat trochou Blendey. Když máme hotovo, opět plech s košíčky vložíme do mrazáku a necháme úplně ztuhnout, nejlépe přes noc.
  9. Poté plech vyndáme z mrazáku, opatrně sundáme papírové košíčky a máme hotovo. Dobrou chuť!
Poznámka:

Zdroj: www.blendea.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cukrářské trendy 2020 podle Josefa Maršálka

Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče. Celý národ sleduje od 4. ledna soutěž Peče celá země. Prostřednictvím TV obrazovek, v hlavním vysílacím čase na ČT1 ji bude patřit deset víkendových sobot. Jedná se o osvědčený formát ze spojeného království, v originále The Great British Bakeoff. Dnes hraný ve 33 zemích celého světa. Všude tam, kde se objevil, způsobil převrat na poli domácího pečení a cukraření. Televize je skvělé médium a nás ve sladké tvorbě čeká to, co se za posledních 10 let stalo v gastronomii. Zákazník bude plošně edukován. Renesance.

číst dále ...

Češi jsou vždy na začátku roku na dosah zdravého jídelníčku

Nový rok je pro mnohé ve znamení změn a nejčastěji jsou spojeny se zdravým životním stylem a potažmo i s kvalitou jídelníčku. Ani začátek tohoto roku dle dostupných průzkumů se od ostatních neliší a nejčastěji si lidé dávají předsevzetí ohledně redukce kil. Opětovně se tak stává chybou vyřazení velmi důležitých a zdraví prospěšných látek jako je například maso. Proto Drůbežářský závod Klatovy připravil několik velmi jednoduchých a dietních receptů, které pomohou tělu dodat proteiny nezbytné pro podporu a růst svalové hmoty i pro jeho regeneraci.

číst dále ...

Tipy na žhavé valentýnské recepty! Nezapomeňte, že láska prochází žaludkem…

„Ze všech lásek nejupřímnější je láska k jídlu,“ pravil irský dramatik George Bernard Shaw. Inu, poněkud cynické prohlášení, ale jen těžko lze popřít, že láska a jídlo spolu úzce souvisí. Proto také ke slavení svátku svatého Valentýna neodmyslitelně patří dobrá večeře! A správným výběrem jednotlivých chodů můžete proměnit společný večer v nezapomenutelné chvíle…

číst dále ...

Nutramino protein bar – Proteinová pochoutka, která hrdě konkuruje nezdravým čokoládovým tyčinkám

Honí vás mlsná, ale nechcete zase tak úplně porušit zásady zdravého životního stylu a stravování? Tak co takhle proteinová tyčinka s vysokým obsahem bílkovin? Vyzkoušejte novinku na Košík.cz Nutramino protein bar. Pochoutka, která na první pohled připomíná nezdravé čokoládové tyčinky, ale díky svému složení se řadí k jedničkám mezi proteinovými tyčinkami. Obsahuje 20 g bílkovin ze syrovátkového i sójového izolátu a mléka, doplněných o hebký karamel, jemně strouhaný kokos nebo pořádné kousky arašídů obalených v tenké polevě z mléčné čokolády… Nezní to jako něco, co má potenciál stát se vaším oblíbeným snackem během dne či po tréninku?

číst dále ...

Cheesecake tak, jak ho neznáte

Věděli jste, že cheesecake nepochází z New Yorku, tak jak si většina jeho milovníků myslí? Jeho pravé kořeny najdete až ve starověkém Řecku. Teprve odsud absolvoval cestu kolem světa, a to doslova. Pojďme se na jeho putování podívat a nahlédnout pod pokličku různým způsobům jeho přípravy.

číst dále ...

Roter Hahn: 3 způsoby jak si letos užít svátek zamilovaných, Valentýna

Večeře při svíčkách už pro vás ztrácí kouzlo a tak přemýšlíte, jak si nejzamilovanější den v roce udělat zase jedinečný? Naplánujte si na svatého Valentýna neobyčejné dobrodružství a uneste svou milovanou polovičku do hor. Tři způsoby pobytů, které mají jedno společné – Jižní Tyrolsko, jen pokaždé jinak. Nádherná krajina přímo vybízí k společnému rozjímání a odpočívání daleko od ostatních lidí, městského ruchu a povinností. Načerpejte energii a užívejte si relax v útulných a luxusních apartmánech nebo vyrazte do dechberoucí přírody kolem.

číst dále ...

Co za vás zvládnou zelené superpotraviny

Chlorella, matcha, moringa, kelp, spirulina… Cizí slova, kterým se snadno naučíte. Zelená barva je barvou živých rostlin, vegetace, růstu a života jako takového. Barva lesů, trávy a mechu nás oslňuje svojí pozitivní energií. A zrovna tak, jako je pro člověka prospěšné vyrážet ven do přírody, prospívá mu i konzumace potravin, které tuto krásu přírody utváří. Miliony rostlinných druhů se skládají z různých látek a všechny mají svůj účel. Řada druhů vypadá i dnes na pohled stejně jako před dvěma sty lety, ovšem jejich přínos pro výživu člověka už tak zajímavý není. Na řadě míst ztratila půda své minerály a dostala jiné člověkem vytvořené chemické látky, které urychlovaly po desetiletí růst především obilných monokultur.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy