REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nepečené čokoládové košíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pokud už vás nebaví přeslazené bonboniéry ze supermarketu a chcete si opravdu pochutnat, zkuste si udělat vlastní čokoládičky doma. Tentokrát to budou košíčky z vysokoprocentní čokolády s arašídovým máslem a Blendeou. Nezní to dobře?! Vyzkoušejte a ochutnejte!  Věřte, že vám jich moc nezůstane.


Ingredience:
1 vrstva:
40 gvysokoprocentní hořké čokolády (bez lepku)
2 vrstva:
30 gkokosového oleje + 1 lžička BLENDEA
3 vrstva:
40 garašídového másla (10 g na 1 košíček)
4 vrstva:
50 gvysokoprocentní hořké čokolády (bez lepku)
přírodní sladidlo dle potřeby

Postup:
  1. Nejprve si rozpustíme 40g čokolády a to buď nad hrncem ve vodní lázni, nebo v mikrovlnné troubě.
  2. Vodní lázeň: Hrnec dáme na plotnu na střední plamen, nalijeme do něj vodu a do ní položíme misku. Do misky vložíme čokoládu a čekáme, než se voda začne vařit. Poté se začne čokoláda pomalu rozpouštět a zároveň ji rozmícháváme.
  3. Varianta v mikrovlnné troubě. Čokoládu dáme rozehřát do mističky na cca 1 minutu na nejvyšší výkon. Nenecháme ji úplně rozpustit, ale jenom tak, aby se mistička zahřála. Vyndáme ji z mikrovlnky a čokoládu rozmícháváme, dokud nemá tekutou konzistenci.
  4. Mezitím si připravíme plech na muffiny, který vyložíme papírovými košíčky. Do těch pak na dno vléváme čokoládu. Pokud nemáte plech na muffiny, můžete to dělat i bez něj a vlévat čokoládu jenom do košíčků.
  5. Když máme čokoládu v košíčkách, celý plech vložíme do mrazáku minimálně na 30 minut. Když je spodní vrstva ztuhlá, vyndáme plech z mrazáku a můžeme pokračovat s dalšími vrstvami.
  6. Na další vrstvu smícháme kokosový olej se lžičkou Blendey, dokud se nám vše krásně nespojí (pokud chcete mít košíčky sladší, tuhle vrstvu oslaďte například agáve nebo datlovým sirupem).
  7. Opatrně nanášíme na košíčky. Necháme na čokoládě chvilku ztuhnout a mezitím si připravíme arašídové máslo. Jeho výběr je na vás. Na každý košíček vložíme 10g arašídového másla a trochu ho rozprostřeme.
  8. Jako poslední si opět rozehřejeme čokoládu. Tou pak přelíváme košíčky na vrchu tak, aby nebylo nic jiného vidět. Na vrch ještě můžeme posypat trochou Blendey. Když máme hotovo, opět plech s košíčky vložíme do mrazáku a necháme úplně ztuhnout, nejlépe přes noc.
  9. Poté plech vyndáme z mrazáku, opatrně sundáme papírové košíčky a máme hotovo. Dobrou chuť!
Poznámka:

Zdroj: www.blendea.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Zavařování (sterilace) masa

… maso zavařujeme zásadně bez kostí a raději libové. Tuk se hůře steriluje a časem dostane nežádoucí příchuť. Vyvarujte se cibule!!! Rychle kysne a zničí vám vaše výrobky, proto se cibule do zavařeného masa zásadně nedává …

číst dále ...

Což takhle dát si brambory?

Sklizeň raných brambor právě začala. V obchodě je nejlépe poznáte podle tenké loupající se slupky. Obsahují méně sušiny. Nejlépe chutnají, když jsou uvařené ve slupce na tzv. loupačku. Takto připravené brambory si ponechají více vitamínu, minerálních látek a živin. Z brambor se dají kouzlit ale i jiné recepty.

číst dále ...

Sladká odměna!

Cukráři z hypermarketů Globus si pro malé i velké připravili chuťově vytříbenou novinku – točenou zmrzlinu. A dali si záležet, vložili do ní své srdce a vyrábí ji tak, jak jim je to v Globusu vlastní – z kvalitních surovin a poctivou prací!

číst dále ...

Hledáte inspiraci na grilování? Vyzkoušejte recepty od MasterChefa Romana Kotláře, které připravil speciálně pro Pepsi

Léto je tady a s ním i teplé dny a večery, které přímo volají po venkovních posezeních s rodinou nebo přáteli. A co víc patří k příjemnému večeru, než skvělé jídlo? Pokud hledáte inspiraci k tomu, jaké maso hodit na rozpálený gril nebo pánev a jaký recept vykouzlit, nechte se inspirovat vítězem soutěže MasterChef Romanem Kotlářem, který se rozhodl předat něco ze svého umu. Tyto a mnohé další dobroty můžete ochutnat během léta v Pepsi foodtrucku křižující naše města.

číst dále ...

Podobná, ale přece každá odrůda jiná. Jaká jablka se k čemu hodí?

Nejen, že jablka skvěle chutnají, ale také jsou velmi variabilní, v kuchyni se dají využít na mnoho způsobů. Je ale třeba si dát pozor, po jaké odrůdě sáhnete. Například oblíbený štrúdl vyžaduje jablka se specifickými vlastnostmi. Podobně je tomu také s výdrží, některé plody uchováte od podzimu až do léta, jiné je třeba spotřebovat rychleji. Poradíme vám, na co si dát pozor a jaké odrůdy volit.

číst dále ...

4 tipy pro správné grilování uzenin

Uzeniny jsou v Česku hojně konzumovanou pochoutkou, která se své oblibě těší hlavně v letní grilovací sezóně. Připravili jsme pro vás 4 tipy na výběr a přípravu té nejlepší masové večeře, kterou vám budou všichni sousedé závidět.

číst dále ...

Domácí marmeláda? Uvařte si tu nejlepší bez chemie i zbytečného cukru!

Na palačinky, do jogurtů, dezertů či jen tak na chleba s máslem. Marmeláda má zkrátka mnoho využití a zdaleka nemusí jít jen o tuhou přeslazenou pastu. Zkuste si vyrobit vlastní voňavou variantu bez zbytečné chemie a přebytku cukru. Zaručeně bude chutnat stejně dobře jako ta od babičky a rozhodně vám nebude stačit jen pár skleniček. Poradíme, jak na tu nejlepší marmeládu a na co si dát při vaření pozor.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy