REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nálev na okurky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vítězný nálev na okurky z degustace nakládaných okurek Zahrádkář 3/92.


Ingredience:
Na nálev:
300 gcukru
160 gsoli
50 gtabletek umělého sladidla
3,8 lvody
1,2 locta
Přísady na jednu sklenici:
mrkev
cibule
křen
kopr
2 kszrnka pepře
2 kszrnka nového koření
1 kshřebíčku
1/2 lžičkyhořčičného semínka
malý bobkový list
malý kousek skořice

Postup:

1. Vodu smícháme s octem
2. Přimícháme cukr sůl a tabletky umělého sladidla
3. Nálev přivedeme k varu, ale dál nevaříme, sundáme ho z ohně a necháme vychladnout.

Doporučení:

Další postup při zavařování okurek:Do sklenic vyskládáme okurky i s jednotlivými přísadami, důkladně je uzavřeme. Sterilujeme 20 minut při teplotě 85 °C.

Poznámka:

Více najdete v článku: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy