REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nálev na okurky z Majetína

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nálev na okurky z octa, vody, cukru, soli a cukerinu.


Ingredience:
Rozpis asi na 8 zavařovacích sklenic:
3 lvody
8/10 locta
280 gcukru
120 gsoli
36 kstablet cukerinu
Na dohotovení 1 sklenice:
4 kskuličky černého pepře
3 kskuličky nového koření
2 kskolečka křenu
1 kscibule
1 kshřebíčku
kousek bobkového listu
kousek skořice
dle chuti kopru

Postup:

1. Vodu s octem začneme zahřívat, jakmile bude vařit, dáme do ní cukr, sůl a necháme chvíli probublat
2. Přidáme tablety cukerinu, zamícháme a nálev odstavíme
3. Jednotlivé okurkami naplněné sklenice se zeleninou a kořením výše uvedeným, ještě teplým nálevem zalijeme
4. Dobře uzavřené sklenice sterilujeme 25 minut v 80 °C.

Poznámka:

Více o zavařování: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy