REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nálev na fazolky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nálev na sterilaci zeleniny


Ingredience:
Nálev:
2 lvody
500 ml8 % octa
150 gcukru
70 gsoli
25 kstablet sladidla Deko
Koření:
2 kscelého pepře
1 ksnového koření
1 ksbobkového listu
dle chuti kopr

Postup:

1. Očistíme fazolky a předvaříme je do poloměkka (není nutné)
2. Sklenice naplníme a zalijeme nachystaným lákem 3. Ke sterilaci několika sklenic stačí běžný hrnec, do kterého vložíme starší utěrku, na ni sklenice urovnáme, zalijeme teplou vodou (2 cm do výše sklenic)
4. Hrnec přiklopíme poklicí a zahříváme na potřebnou teplotu (35 min-
85 °C)
5. Po uplynutí předepsané doby sklenice vyjmeme a obrátíme je dnem vzhůru
6. Necháme vychladnout
7. Uložíme je v chladnu a temnu, občas je zkontrolujeme.

Doporučení:

Nálev lze připravit i z průmyslových směsí jako např. Nova, Pikanta…. Pro diabetiky existují speciální směsi označené symbolem Dia.

Poznámka:

Více viz. škola vaření: Konzervování, sterilace, zavařování.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy