V nálevu z octa, vody, agáve sirupu a šťávy z řepy naložené plátky zázvoru, vhodné jako příloha například k RAW sushi.
Ingredience:
čerstvý kořen zázvoru (stačí 5 cm kousek) | |
2 lžíce | vinného octa |
2 lžíce | vody |
1 lžíce | šťávy z červené řepy |
1 lžíce | agáve sirupu |
Postup:
1. Den nebo pár hodin před servírováním si můžeme připravit marinovaný zázvor; zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky
2. Z ostatních ingrediencí uděláme nálev a zázvor v něm alespoň několik hodin necháme v lednici marinovat.
Zázvor řepou barvit nemusíte, mě se líbí růžový, tak to dělám.
Poznámka:Autorkou receptu i fotografií je Jana Černá, nutriční gastronomka, kterou najdete na webových stránkách www.zasadnezdrave.cz.