REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nakládaný RAW zázvor

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V nálevu z octa, vody, agáve sirupu a šťávy z řepy naložené plátky zázvoru, vhodné jako příloha například k RAW sushi.


Ingredience:
čerstvý kořen zázvoru (stačí 5 cm kousek)
2 lžícevinného octa
2 lžícevody
1 lžícešťávy z červené řepy
1 lžíceagáve sirupu

Postup:

1. Den nebo pár hodin před servírováním si můžeme připravit marinovaný zázvor; zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky
2. Z ostatních ingrediencí uděláme nálev a zázvor v něm alespoň několik hodin necháme v lednici marinovat.

Doporučení:

Zázvor řepou barvit nemusíte, mě se líbí růžový, tak to dělám.

Poznámka:

Autorkou receptu i fotografií je Jana Černá, nutriční gastronomka, kterou najdete na webových stránkách www.zasadnezdrave.cz.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy