REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nakládaný česnek marinovaný

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V nálevu povařené stroužky česneku, 12 hodin marinované, znovu svařené, nakonec naložené v oleji.


Ingredience:
7-10 ks (500 g)palic stroužků česneku
olej dle potřeby
Na nálev:
0,5 lbílého vína
1 dlocta
8 kshřebíčků
3-4 ksfeferonky
4 kskuličky nového koření
4 kskuličky koriandru
1 kskuličky černého pepře
80 gcukru
4 lžičky (20 g)soli
1 lžičkarozmarýnu
1/2 lžičkytymiánu

Postup:

1. Česnek oloupáme, ale jednotlivé stroužky necháme v celku
2. Veškeré přísady dáme svařit, do téměř vroucí tekutiny přidáme stroužky česneku a necháme je povařit 3 minuty, ihned sundáme ze zdroje tepla, necháme vychladnout a marinovat po dobu 12 hodin
3. Marinovaný česnek s nálevem opět přivedeme k varu a vaříme další 3 minuty, znovu necháme vychladnout
4. Zchladlou směs i s česneky dáme do vymytých sklenic, vrchní část každé dolijeme po okraj olejem a dobře zavíčkujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy